Vermaut’s Boerenbrood,
een vleugje nostalgie

 
 
 
 
 
 

1898

 

Aloïs Vermaut

opent de deuren
van de bakkerij
in Hooglede

1926

 

Maurits, zoon
van Aloïs Vermaut
komt in de zaak

1940

 

Commeteitbrood

Door de wereldoorlog was
er schaarste in grondstoffen
en werd brood ontwikkeld
met erwten en poeders.

1959

 

Daniël
Vermaut
neemt de
bakkerij
over

bakkerij begint

industrieel

te bakken

1985

 

Wim Vermaut investeert in de
modernisering van de bakkerij,
waardoor er vanaf nu zo’n
14 000 broden per nacht
gebakken kunnen worden.

2000

 

Dankzij de investeringen
en de overname van
kleinere bakkerijen,

kent Vermaut’s boerenbrood
een blijvende groei.

2005

 

Start van productie en

verdeling van
artisanaal
brood
naar
Aldi-filialen
in Oost-
en West-Vlaanderen.

2009

 

Delphine Vermaut,
dochter van Wim, komt
in de zaak werken.

 

Brand in één van de
productiehallen

2010

 

De volledige
bakkerij
verhuist
naar
Lendelede.

2011

 

Ging een
strategische
samenwerking

aan met diversi foods

2013